Jacob Toft er blandt Central Coasts absolutte top-producenter; og så er hans vine usandsynlig svære at få fingrene i.
Jacob er stolt af sine danske aner, hvilket afspejles i hans efternavn. Jacob er en af de mikroproducenter, hvis vine altid er blevet revet væk inden for en uge efter udgivelse. Og det på trods af, at han i mange år solgte fra bagdøren af Denner Vineyards og kun afholdt private smagninger efter aftale.
Hans succes som en winemaker, der har arbejdet sig op fra at være tjener, tilegner han i høj grad sin mentor, L’Aventures Stéphane Asseo, hvis mantra er druekvalitet frem for alt. Jacob var ambitiøs og lærte hurtigt, at hvis man vil fremstille vin af højeste kvalitet, må man gøre sig fortjent til råvarerne. At kunne lave vine fra marker såsom Saxums James Berry, L’Aventure og Denner er et kæmpe kvalitetsstempel i sig selv; disse druer gives ikke til hvem som helst.
Du vil ofte kunne finde Jacob oppe, før hanen galer, med sin notesbog og blyant, mens han funderer over alle mulige detaljer ved sine vine – druesammensætning, brix, fade, mærkater… Han er en perfektionist, der elsker at nørde, mens han stadig er åben, varmhjertet og altid klar til at fortælle om hans filosofi og vine. Sammen med konen Kelly driver de nu deres eget lille vineri og hyggelige smagelokale – og så er deres mærkater fænomenale! Som Jacob siger: “Jeg laver vinen, Kelly laver alt det andet.”