RUSSIAN RIVER VALLEY, SONOMA

Sonoma County er over dobbelt så stort i størrelse som Napa og strækker sig fra kysten og langt over bjerglandskab og floder. Mens Napa glitrer og er et gastonomisk mekka, er Sonoma mere rustikt med flere afstiksveje og store, bakkede landskaber.

Russian River Valley er et underdistrikt i Sonoma County, som ligger tæt på havet, og lige op til – du gættede rigtigt – den gamle Russian River. Det bakkede landskab og den kølige havgus giver betydelige temperatursvingninger, og selvstændige mikroklimaer eksisterer på stort set hver eneste vinmark. Distriktet er blevet verdenskendt for de fænomenale og udtryksfulde pinot noirer og chardonnayer, som er et resultat af de skiftende klimaforhold og jordbunde.

Et andet underdistrikt i Sonoma County er Sonoma Coast på mere end 2.000 km2, hovedsagelig langs kysten af Stillehavet. Distriktet er kendt for sit kølige klima og store regnmængder i forhold til andre dele af Sonoma County. Med andre ord endnu et bredt spektrum af mikroklimaer, som stiller store krav til de enkelte vinmarker. Disse faktorer bidrager til at bremse druemodning, hvor den optimale modenhed falder ligger i slutningen af vækstsæsonen – ideelle betingelser for den udfordrende Pinot Noir-drue samt Chardonnay-druen.