Vores baggrund

— Læs artiklen om os i Scan Magazine her

— eller læs artiklen om os i Liebhaverboligen her


Bag California Wine står Anja Clarke. Anja har i de sidste 15 år boet i Californien med sin canadiske mand. Interessen for vin begyndte, da hun som tennisdommer rejste rundt i verden og smagte på lokale druer ved bl.a. Grand Slam-turneringer og de Olympiske Lege.

Med bopæl i Californien er det ikke svært at udforske den lokale vinindustri. Anja savnede dog at kunne købe noget af det rigtig gode californiske vin fra de små producenter her i Danmark – og til priser, som kunderne kunne glæde sig over. Derfor oprettede hun eget importfirma i 2010. Hun importerer nu vine fra små producenter, som vi synes repræsenterer noget af det bedste fra Californien – og du har nok aldrig hørt om dem!

De frie øjeblikke bliver brugt på aktiviteter med deres to piger, surfing, tennis, løb og Bikram-yoga.


Wine-Searcher Award 2018

Vi er utrolig glade for, at verdens største vinportal Wine-Searcher har belønnet os med sølv for ikke blot for det bedste amerikanske udvalg i København, men faktisk hele Danmark – og vi tør næsten også vove skindet og sige i Europa.

Prisen belønnes ikke kun efter udvalget af amerikanske vine, men også kvalitet til prisen og kundeservice. Vi takker mange gange for tilliden.


Tætte forhold til små og eksklusive vinhuse

California Wine har rødder, der stikker dybt i den californiske vinjord. Efter mange år i det californiske vinmiljø har vi opbygget tætte forhold til eksklusive vinhuse. Vores positive relationer med producenterne gør, at vi kan være på forkant med de nye strømninger i den californiske vinverden.

Vi har fingeren på pulsen hvad angår de nyeste og de bedste vinproducenter. Vi er med i marken, taler med ejere og winemakers og kender den californiske vinbranche. Det er derfor, vi med sikkerhed kan udvælge de vine, vi mener er bedst og bedst-egnede til det danske marked og den danske smag. Og det er derfor, vi er blevet betroet med mange af Californiens bedste vine her i Europa.


Direkte import fra vinproducenterne

Vores vinhuse er højt respekterede – hvilket afspejles i de mange fremragende anmeldelser fra de store vinmagasiner – og dog ofte så små, at de ikke behøver eksportere og derfor ikke er almindeligt kendte uden for USA.

Med vores indgående lokale kendskab på disse vinegne har vi helt ekstraordinært mulighed for at importere vine, der ellers ikke sendes til Europa. Vi samarbejder direkte med producenterne og har adgang til vinhuse, som normalt ikke eksporterer til Danmark,  resten af Europa eller endda resten af verden.


Fokuseret udvalg af vine

Vores vine fremstilles af små og mellemstore producenter og sælges til restaurationer, specialbutikker og private, der fokuserer på kvalitet frem for kvantitet. Vinene er nøje udvalgt, og sortimentet udvides hele tiden. Vi tilstræber at holde udvalget overskueligt frem for stort og bredt, da vi fokuserer på at yde en ekstra service og går i dybden med historierne bag vinene, vinhusene og vindistrikterne.

Vi ønsker at dele vores passion for god vin med folk, som sætter pris på de nøje overvejelser, der indgår i drueudvælgelse, fremstilling og afstemning til mad. Kort sagt, vi handler med vine, som vi selv værdsætter og med glæde deler med andre.

Hvis du som restaurantør, vinforhandler eller privat samler har særlige ønsker om køb af en bestemt vin, vil vi gøre vort bedste for at føre den. Bare spørg os!