Keplinger

Keplinger Wines blev grundlagt af ægteparret Helen Keplinger og DJ Warner. Lad os sige det med det samme: Du får svært ved at finde et sødere og mere eftertænktsomt par på den californiske nordkyst. Og så har Helen cementeret sin stjernestatus blandt Californiens vinmagere med flere 100-points-vine.

Helen voksede op i Ohio i en familie, som var dybt engageret i mad, vin, kultur, natur og rejser. Efter hun fik en bacholorgrad på det eftertragtede Smith College, overvejede hun en karriere inden for medicin. Hun tog dog et år fri og rejste til Thailand, hvor hun arbejdede som engelsklærer. Så opdagede hun, at UC Davis tilbød en kandidatgrad i ønologi, foretog en U-vending og besluttede sig for at følge sin passion for vin.

Med kandidatgraden i hænde arbejdede hun i Australien samt for Napas Paradigm Winery og Fiddlehead Cellars. Hun var også winemaker for Cellers Melis i Spaniens Priorat-distrikt i tre år, før hun arbejdede for bl.a. Kenzo Estate, Grace Family og Arrow & Branch. Undervejs arbejdede hun med en række mentorer – Heidi Peterson Barrett, Kathy Joseph, Claude Gros, David Abreu, Michel Rolland – fra Santa Barbara over Napa til Spanien, som kom til at influere hendes valg af vinmarker, dyrking, og fremstilling. Og dog er det tydeligt, at hun har sin helt egen stil.

I 2006 grundlagde Helen og DJ Keplinger Wines med blot 250 kasser Grenache og Syrah. Keplinger er vokset støt siden da, og i 2011 blev Helen bl.a. hædret som en “winemaker to watch” af selveste Wine Spectator. Dette blev fulgt op i 2012 med udnævnelsen til Winemaker of the Year af Food & Wine Magazine.